Κοτόπουλο στο Φούρνο με Λαχανικά και Μυρωδικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο.
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 10 ντοματίνια, κόκκινα και κίτρινα
  • 2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 4 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το νερό.
  3. Πάρτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και με ένα μαχαίρι κόψτε τσέπες στη σάρκα τους.
  4. Γεμίστε κάθε τσέπη με όσο περισσότερο τυρί μπορείτε.
  5. Εάν υπάρχει περίσσευμα τυριού κρατήστε το να το ρίξετε από πάνω.
  6. Πάρτε ένα βαθύ ταψί και τακτοποιήστε τα κομμάτια κοτόπουλου, τις σκελίδες σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες cherry, τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το σχοινόπρασο.
  7. Περιχύστε με το χυμό της ντομάτας από πάνω.
  8. Ψήστε για 45 λεπτά.
  9. Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και ψήστε για 8 έως 10 λεπτά.
  10. Αν έχετε περίσσευμα τυριού, ρίξτε το από πάνω πριν το βάλετε στο γκριλ.
  11. Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/summer-vegetables-chicken-casserole/