Σαλάτα με Κοτόπουλο και Αβοκάντο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
- 500 γρ. ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους σαν ζάρι
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους σαν ζάρι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 145 γρ. μαγιονέζα
- 85 γρ. γιαούρτι
- 3 έως 4 αντζούγιες (ανάλογα με το πόσο αλμυρό το θέλετε)
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
- 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ξίδι με εστραγκόν
- Περιχύστε με χυμό λεμονιού το αβοκάντο να μη μαυρίσει.
- Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και το αβοκάντο στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε μία απαλή σάλτσα.
- Περιχύστε το κοτόπουλο και το αβοκάντο και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
- Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Σερβίρετε πάνω σε φύλλα σαλάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/avocado-chicken-salad/
3.3.3070