Μενεμέν με Ντομάτα και Σουτζούκι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 3 αυγά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ φλ. νερό
  • 3 φέτες, σουτζούκι, κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει και στο φούρνο ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το μαϊντανό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
  3. Κάντε τρεις τρύπες και προσθέστε τα τρία αυγά και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά.
  4. Ανοίξτε το γκριλ τοποθετήστε τη σχάρα 15 εκ. κάτω από τις αντιστάσεις και τελειώστε το πιάτο στο φούρνο ψήνοντας για ένα με δύο λεπτά.
  5. Βγάζετε από τον φούρνο και προσθέτετε το μαϊντανό και λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από τα αυγά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/menemen-with-sucuk-sausage-my-way/