Μοσχάρι Ραγού με Λινγκουΐνι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλυτζάνι Μαυροδάφνη ή οποιαδήποτε άλλο κρασί έχετε διαθέσιμο
  • 2 κ.σ. διπλά συμπυκνωμένο πάστα ντομάτας
  • ⅔ φλ. ζωμό μοσχαριού
  • ⅔ φλ. χυμό ντομάτας
  • 3 ντομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Περίπου 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
  • Ένα μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε τρεις έως τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  2. Αφαιρέστε και τοποθετήστε τα στη slow cooker.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο, εάν είναι απαραίτητο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά.
  4. Σβήστε με το κρασί και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού.
  5. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε τα και αυτά στη slow cooker.
  6. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  7. Ξεκινήστε τη slow cooker στην υψηλή θερμοκρασία για οκτώ ώρες.
  8. Μετά από αυτό το χρόνο το κρέας είναι έτοιμο.
  9. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζυμαρικά ή πατάτες πουρέ.
  10. Αν δεν έχετε slow cooker, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία αλλά βάζετε όλα τα υλικά σε μία κοινή κατσαρόλα.
  11. Φέρνετε σε βρασμό και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
  12. Παλιά που το έκανα με αυτό τον τρόπο μου έπαιρνε γύρω στις 4 ώρες όμως εξαρτάται από το κομμάτι του κρέατος και τη δύναμη της φωτιάς.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/slow-cooked-beef-ragu-with-sweet-red-wine-over-pasta/