Κέικ Μήλου Κανέλας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 335 γρ. ζάχαρη, χωρισμένη σε 312 γρ. και 23 γρ.
  • 115 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. ελληνικό γιαούρτι πλήρες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 2 μεσαία μήλα κομμένα σε φέτες
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Χτυπάμε 312 γρ. ζάχαρη, τη μαργαρίνη, την βανίλια και το γιαούρτι σε μέτρια ταχύτητα περίπου 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτυπάτε καλά μετά από κάθε αυγό.
  4. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Προσθέστε το αλεύρι στο μίγμα του βουτύρου και χτυπήστε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα 23 γρ. ζάχαρη και την κανέλα.
  7. Βουτυρώστε μία φόρμα μακρόστενη με διαστάσεις 30 cm Χ 11 cm.
  8. Τοποθετήστε λαδόκολλα στο κάτω μέρος του και βουτυρώστε και αλευρώστε.
  9. Πασπαλίστε το μισό του μείγματος ζάχαρης / κανέλας.
  10. Τοποθετήστε τις μισές από τις φέτες μήλου να καλύψετε την επιφάνεια.
  11. Ρίξτε το μισό από το μίγμα του κέικ και ισιώστε.
  12. Απλώστε το υπόλοιπο μισό του μείγματος ζάχαρης / κανέλας.
  13. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φέτες μήλου για να καλύψετε την επιφάνεια.
  14. Ρίξτε το υπόλοιπο μισό του μίγματος κέικ και ισιώστε.
  15. Ψήστε μέχρι το κέικ να αρχίσει να ξεκολλάει από τις πλευρές της φόρμας περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
  16. Αφήστε να κρυώσει τελείως.
  17. Γυρίστε το ανάποδα και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το myrecipes.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/cinnamon-apple-cake/