Κολοκυθοτυρένιοι Κεφτέδες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • 100 γρ. οποιοδήποτε κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 6-7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( αν το μίγμα είναι ακόμα υδαρές προσθέστε και την 7η κουταλιά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το Πανάρισμα
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πιέζετε τα κολοκυθάκια να βγάλουν το επιπλέον νερό.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από εκείνα του παναρίσματος.
  3. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για ½ ώρα.
  4. Βγάλτε το και να κάντε μικρές μπάλες.
  5. Σκεπάστε με αλεύρι, μετά με αυγό και τέλος με τη φρυγανιά.
  6. Τοποθετήστε τις μπάλες για ½ ώρα έως μία ώρα στο ψυγείο.
  7. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο λάδι χρησιμοποιείτε και βάλτε τη στην εστία σε μέση/υψηλή θερμοκρασία.
  8. Ξεκινήστε το τηγάνισμα βάζοντας τις μπάλες σε παρτίδες.
  9. Βεβαιωθείτε ότι δεν προσθέτετε πάρα πολλές, ώστε να είστε σε θέση να τις γυρίζετε προσεκτικά χωρίς να βγαίνει η γέμιση.
  10. Αφήστε να ξεκουραστούν για τρία λεπτά και σερβίρετε.
  11. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με τζατζίκι ή οποιοδήποτε άλλο είδος σάλτσας.
  12. Εγώ τους έφαγα σκέτους και ήταν τόσο νόστιμοι από μόνοι τους που δεν χρειάστηκε οποιαδήποτε άλλη σάλτσα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/feta-and-zucchini-fritters/