Κολοκυθοτυρένιοι Κεφτέδες
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 400 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 100 γρ. οποιοδήποτε κίτρινο τυρί τριμμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 6-7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( αν το μίγμα είναι ακόμα υδαρές προσθέστε και την 7η κουταλιά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Για το Πανάρισμα
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. φρυγανιά
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Πιέζετε τα κολοκυθάκια να βγάλουν το επιπλέον νερό.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από εκείνα του παναρίσματος.
- Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για ½ ώρα.
- Βγάλτε το και να κάντε μικρές μπάλες.
- Σκεπάστε με αλεύρι, μετά με αυγό και τέλος με τη φρυγανιά.
- Τοποθετήστε τις μπάλες για ½ ώρα έως μία ώρα στο ψυγείο.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο λάδι χρησιμοποιείτε και βάλτε τη στην εστία σε μέση/υψηλή θερμοκρασία.
- Ξεκινήστε το τηγάνισμα βάζοντας τις μπάλες σε παρτίδες.
- Βεβαιωθείτε ότι δεν προσθέτετε πάρα πολλές, ώστε να είστε σε θέση να τις γυρίζετε προσεκτικά χωρίς να βγαίνει η γέμιση.
- Αφήστε να ξεκουραστούν για τρία λεπτά και σερβίρετε.
- Μπορούμε να τα σερβίρουμε με τζατζίκι ή οποιοδήποτε άλλο είδος σάλτσας.
- Εγώ τους έφαγα σκέτους και ήταν τόσο νόστιμοι από μόνοι τους που δεν χρειάστηκε οποιαδήποτε άλλη σάλτσα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/feta-and-zucchini-fritters/
3.3.3070