Στήθος Κοτόπουλο με Νεροκρέμμυδο και Μυρωδικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1.400 γρ. Κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 1 νεροκρέμμυδο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 7 φέτες τυρί που λιώνει
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. Κορινθιακή σταφίδα
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με γεύση σύκο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κλων. δενδρολίβανο
  • 2 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • 6 φύλλα φασκόμηλου φρέσκο
  • Αλάτι – πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και σωτάρετέ το με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Ρίξτε τις σταφίδες και σβήστε με το κρασί.
  3. Προσθέστε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και τη ζάχαρη, για να καραμελώσουν.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν, για 5 λεπτά.
  5. Βάλτε τα σε ένα ταψί ή πυρέξ.
  6. Αλατοπιπερώστε και βάλτε πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και μία φέτα τυρί.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 20 λεπτά.
  8. Σερβίρετε με ρύζι basmati ή ότι άλλο σας αρέσει.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τον σεφ Κώστα Τσίγκα
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-with-zakynthos-water-onion-and-herbs/