Λευκοντυμένο Μωσαικό Σοκολάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 150 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. Kahlua (αν πρόκειται για μικρά παιδιά, μπορείτε να την παραλείψετε. Ο γιος μου είναι 13, έτσι σκέφτηκα ότι μόνο μία κουταλιά σε όλο το γλυκό δεν θα πειράξει.)
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 100 γρ. οποιαδήποτε μπισκότα έχετε στο σπίτι, ψιλοκομμένα
  • ¾ φλ. οποιαδήποτε δημητριακά εκτός από κορν φλέικς
  • 110 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 7 δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα σε κομματάκια
  • ¼ φλ. γλυκό βύσσινο στραγγισμένο από το ζουμάκι του
  • Σκόνη κακάο για πασπάλισμα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγύ
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το μέλι, την Kahlua και το ταχίνι και τοποθετήστε τη σε χαμηλή φωτιά.
  2. Την αφήνουμε έως ότου όλα τα συστατικά έχουν λιώσει και ενσωματωθεί.
  3. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε όλα τα άλλα συστατικά.
  5. Ρίξτε τη σοκολάτα από πάνω και ανακατέψτε να σχηματίσουν ένα χυλό σαν λάσπη.
  6. Πάρτε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη με διαστάσεις 13cmX23cm και 6 εκατοστά βάθος.
  7. Λαδώστε με αραβοσιτέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό λάδι και καλύψτε το με λαδόκολλα, φροντίζοντας υπερβαίνει τις μακριές πλευρές κατά περίπου 5 cm.
  8. Μπορείτε επίσης να το βάλετε σε ατομικά καλούπια και πάλι με την ίδια διαδικασία.
  9. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι ή τα μικρά καλούπια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
  10. Ξεφορμάρετε, αφήστε το να σταθεί για 15 με 20 λεπτά, ρίξτε το κακάο και τη σαντιγύ από πάνω και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Έμπνευση από το taste.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/white-dressed-chocolate-marble/