Σπαγγέτι με Κολοκύθα και Μανιτάρια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλόσάρκα κολοκύθας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου, μπορείτε να αντικαταστήσετε με ζωμό λαχανικών για ένα πιάτο για χορτοφάγους
  • ½ φλ. κρασί οποιουδήποτε τύπου
  • Μερικά κλωνάρια από δεντρολίβανο και μερικά φύλλα φασκόμηλου
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μακαρόνια
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόψτε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια.
  2. Πάρτε ένα ταψί και απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  3. Απλώστε τα κομμάτια της κολοκύθας, πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° έως ότου μαλακώσουν.
  4. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Ρίξτε το κρασί και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να χάσει το μισό του όγκου του.
  7. Προσθέστε το ζωμό και τα βότανα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  8. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  9. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα κομμάτια της κολοκύθας εκτός από λίγα για το γαρνίρισμα και ρίξτε λίγο από τη σάλτσα από τα μανιτάρια.
  10. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η κολοκύθα.
  11. Επιστρέψτε τον πουρέ της κολοκύθας στο τηγάνι με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  12. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε με τη σάλτσα της κολοκύθας και των μανιταριών από πάνω προσθέτοντας τα κομματάκια κολοκύθας.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/squash-and-mushroom-spaghetti/