Τορτελίνια Γεμιστά με Σπανάκι και Ρικότα σε Σάλτσα Λιαστής Ντομάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. φρέσκα τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα
  • 25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια κανθαρέλες τα οποία έχουμε βάλει σε ζεστό νερό να φουσκώσουν και τα στραγγίζουμε
  • 115 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 200 ml κρέμα light 15% λιπαρά
  • 1 φλ. γάλα
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο
  • 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 3 κ.γ. σκόρδο πουρέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας
  • ½ φλ. νερό από τα τορτελίνια
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στο μπλέντερ βάλτε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους και τα κουκουνάρια και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα πηχτό χυλό.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε τις φέτες του μπέικον και ψήστε τις μέχρι να γίνουν σχεδόν τραγανές σε μέτρια φωτιά.
  3. Βγάλτε τις ψιλοκόψτε τις και βάλτε τις στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και φέρτε σε βρασμό.
  5. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, το χυμό ντομάτας το πέστο, το σχοινόπρασο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το μπέικον και τη ντομάτα.
  6. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέστε τα μανιτάρια.
  7. Αφήστε να βράσει για περίπου δέκα λεπτά.
  8. Εν τω μεταξύ βράστε τα τορτελίνια al dente γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.
  9. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  10. Όταν τα τορτελίνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, κρατώντας ½ κούπα του νερού τους.
  11. Αφαιρέστε τα κλωναράκια της ρίγανης από τη σάλτσα.
  12. Ρίξτε τα τη σάλτσα και το νερό τους και ανακατέψτε έτσι ώστε να καλυφθούν με σάλτσα.
  13. Μεταφέρτε τα σε ένα βαθύ ταψί ή ένα πυρέξ, απλώστε το τυρί στην κορυφή και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  14. Αφαιρέστε, αφήνστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spinach-ricotta-tortellini-with-sun-dried-tomatoes-pesto/