Τορτελίνια Γεμιστά με Σπανάκι και Ρικότα σε Σάλτσα Λιαστής Ντομάτας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
- 500 γρ. φρέσκα τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα
- 25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια κανθαρέλες τα οποία έχουμε βάλει σε ζεστό νερό να φουσκώσουν και τα στραγγίζουμε
- 115 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
- 50 γρ. κουκουνάρια
- 200 ml κρέμα light 15% λιπαρά
- 1 φλ. γάλα
- 4 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο
- 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 3 κ.γ. σκόρδο πουρέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ φλ. χυμό ντομάτας
- ½ φλ. νερό από τα τορτελίνια
- 1 φλ. τριμμένο τυρί
- Αλάτι και πιπέρι
- Στο μπλέντερ βάλτε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους και τα κουκουνάρια και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα πηχτό χυλό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε τις φέτες του μπέικον και ψήστε τις μέχρι να γίνουν σχεδόν τραγανές σε μέτρια φωτιά.
- Βγάλτε τις ψιλοκόψτε τις και βάλτε τις στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και φέρτε σε βρασμό.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, το χυμό ντομάτας το πέστο, το σχοινόπρασο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το μπέικον και τη ντομάτα.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέστε τα μανιτάρια.
- Αφήστε να βράσει για περίπου δέκα λεπτά.
- Εν τω μεταξύ βράστε τα τορτελίνια al dente γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
- Όταν τα τορτελίνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, κρατώντας ½ κούπα του νερού τους.
- Αφαιρέστε τα κλωναράκια της ρίγανης από τη σάλτσα.
- Ρίξτε τα τη σάλτσα και το νερό τους και ανακατέψτε έτσι ώστε να καλυφθούν με σάλτσα.
- Μεταφέρτε τα σε ένα βαθύ ταψί ή ένα πυρέξ, απλώστε το τυρί στην κορυφή και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρέστε, αφήνστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spinach-ricotta-tortellini-with-sun-dried-tomatoes-pesto/
3.3.3070