Λεμονάτο Κοτόπουλο με Κάπαρη Τήνου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1.300 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλεύρι για την κάλυψη του κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Καλύπτουμε τα στήθη του κοτόπουλου με το αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
  3. Σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  4. Σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
  5. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό.
  7. Ρίχνουμε το ζωμό, το κρασί, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα, την κάπαρη και όλα τα βότανα και μπαχαρικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σε αυτό ξανά τα στήθη κοτόπουλου.
  9. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το κοτόπουλο.
  10. Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού και τα φύλλα δάφνης.
  11. Αν θέλετε τη σάλτσα πιο πηχτή, αφαιρέστε το κοτόπουλο, τοποθετήστε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  12. Σερβίρουμε με τις πατάτες με μουστάρδα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemon-chicken-with-capers-and-mustard-potatoes/