Βάζουμε το γάλα και τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
Στο μίξερ σας χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
Στραγγίστε τη ζελατίνη και προσθέστε τη στο μείγμα σοκολάτας γάλακτος/και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Όταν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο, προσθέστε τη στη σαντιγί και με κυκλικές κινήσεις ενσωματώστε.
Βάλτε στο ψυγείο.
Για τη Μους Λευκής Σοκολάτας
Ακολουθήστε την ίδια ακριβώς διαδικασία όπως με τη σοκολάτα γάλακτος μόνο με ένα μαχαίρι κόψτε τη βανίλια στη μέση, βγάλτε τα σποράκια και βάλτε τα στο μίγμα της σοκολάτας και το γάλακτος πριν να προσθέσετε τη ζελατίνη.
Βάλτε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
Πάρτε ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκατοστά.
Τοποθετήστε στο εσωτερικό το παντεσπάνι και βρέξτε το με το γάλα και το ρούμι από πάνω.
Πάρτε τη μους σοκολάτας γάλακτος από το ψυγείο και χτυπήστε ελαφρά με το χέρι για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απλώστε πάνω από το παντεσπάνι.
Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για μια ώρα.
Βγάλτε το έξω και απλώστε το άλλειμα κάστανου.
Και πάλι, βάλτε το στην κατάψυξη για άλλη μία ώρα.
Πάρτε τη μους λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα.
Βγάλτε την τούρτα από κατάψυξη και απλώστε τη λευκή σοκσολάτα και βάλτε πάλι στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
Επόμενη ημέρα
Για τη Γκανάς
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν Μαρί.
Θερμαίνουμε το γάλα με το νερό και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε.
Ρίχνουμε τη γκανάς πάνω από την τούρτα.
Γαρνίρετε όπως σας αρέσει.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/triple-chocolate-and-chestnut-torte/