Σούπα με Χάντρες και Ζυμαρικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 300 γρ. φασολάκια χάνδρες
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • ¼ λάχανο, τριμμένο
  • 1 πατάτα, σε κυβάκια
  • 1 σκελ. Σκόρδο, στα δύο
  • 1 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • 3-4 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
  • 400 γρ. κονκασέ
  • 1 φλούδα παρμεζάνας
  • 150 γρ. κοντά ζυμαρικά
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 5 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι – πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το καρότο.
  2. Προσθέστε το λάχανο, την πατάτα και το σκόρδο και συνεχίστε να σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Προσθέστε τις χάντρες και το κομμάτι της παρμεζάνας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Προσθέστε το κονκασέ, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και το θυμάρι.
  5. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει για 30 με 40 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα κοντά ζυμαρικά, με ένα φλυτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
  7. Σερβίρετε αμέσως.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τον σεφ Κώστα Τσίγκα
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pasta-e-fagioli/