Σούπα με Χάντρες και Ζυμαρικά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
- 300 γρ. φασολάκια χάνδρες
- 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- ¼ λάχανο, τριμμένο
- 1 πατάτα, σε κυβάκια
- 1 σκελ. Σκόρδο, στα δύο
- 1 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
- 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
- 3-4 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
- 400 γρ. κονκασέ
- 1 φλούδα παρμεζάνας
- 150 γρ. κοντά ζυμαρικά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 5 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι – πιπέρι
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το καρότο.
- Προσθέστε το λάχανο, την πατάτα και το σκόρδο και συνεχίστε να σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέστε τις χάντρες και το κομμάτι της παρμεζάνας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
- Προσθέστε το κονκασέ, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και το θυμάρι.
- Προσθέστε το ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει για 30 με 40 λεπτά.
- Προσθέστε τα κοντά ζυμαρικά, με ένα φλυτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
- Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή προσαρμογή από τον σεφ Κώστα Τσίγκα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pasta-e-fagioli/
3.3.3070