Φιλέτο Κοτόπουλο με Πράσα και Σιιτάκε
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, και πέτσα κομμένα εγκάρσια ώστε να γίνουν 8 λεπτότερα φιλέτα
  • 2 πράσα, κομμένα σε φέτες
  • 3 καρότα, σε φέτες και βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν
  • 30 gr. αποξηραμένα μανιτάρια shiitake
  • 1 κόκκινη πιπεριά, φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, φέτες
  • 1 φλ. ζωμό κοτοπούλου
  • ½ φλ. κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο και βούτυρο
  • Αλεύρι για να αλευρώσουμε τα στήθη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βράστε λίγο νερό και ρίξτε το σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το shiitake και αφήστε να μείνουν για 15 λεπτά.
  3. Αλευρώστε ελαφρά τα στήθη κοτόπουλου, αφαιρώντας οποιαδήποτε περίσσεια ποσότητα.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο (μερικές κουταλιές) και σε μέτρια/υψηλή θερμότητα σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να έχει σχεδόν ψηθεί και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  5. Αφαιρέστε και κρατήστε τα ζεστά.
  6. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο (μερικές κουταλιές) και σοτάρουμε τα πράσα, τα shiitake (αφού τα στραγγίσουμε από το νερό) και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  7. Ρίχνουμε το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό.
  8. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια/χαμηλή θερμότητα για περίπου 10 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα βραστά καρότα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά.
  10. Αν θέλετε τη σάλτσα πηχτή, τότε προσθέστε 1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλάκι του γλυκού νερού.
  11. Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/creamy-chicken-with-leeks-and-shiitake-mushrooms/