Χοιρινό Φιλέτο με Μανιτάρια και Σάλτσα από Κονιάκ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως πιάτο
- 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες πάχους 1,5 cm περίπου
- 1 κύβο η ζελέ βοδινού
- ½ φλ. ζωμό βοδινού
- 1 φλ. κονιάκ
- 4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 200 ml ελαφριά κρέμα με 15% λιπαρά
- 5 μεγάλα μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Πράσινο και κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
- Βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Σε ένα τηγάνι βαθύ προσθέστε δυο κουταλιές βούτυρο δύο ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία σοτάρετε τις φέτες χοιρινού.
- Αφαιρέστε και κρατήστε τις ζεστές.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ακόμα λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μαλακά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Προσθέστε το ζωμό και συνεχίστε να σοτάρετε.
- Ρίξτε τον ζωμό βοδινού, τη μουστάρδα και αφήστε να βράσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε το κονιάκ και το χοιρινό.
- Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε και σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-with-creamy-brandy-sauce/
3.3.3070