Ασιατικό Κοτόπουλο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ασιατική
Ingredients/ Συστατικά
  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
  • 6 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 cm φρέσκο τζίντζερ
Για τη Σάλτσα
  • 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. σάλτσα τεριγιάκι
  • ½ φλ. κρασί από ρύζι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Σησαμέλαιο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές σούπας σησαμέλαιο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί κατά το ήμισυ.
  2. Το βγάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο ακόμα και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο εκτός από το τζίντζερ.
  4. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, καθώς και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό ή δύο σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας το τριμμένο τζίντζερ.
  6. Είναι έτοιμο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/asian-chicken-and-rice-with-vermicelli-noodles/