Ρύζι με Καβουρδισμένο Φιδέ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Συνοδευτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μέσης Ανατολής
- 1 φλ. ρύζι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 6 κ.σ. φιδέ
- 1 ½ φλ. βραστό νερό
- Αλάτι
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το νερό να το καλύψει και το αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το φιδέ, μέχρι να ροδίσει.
- Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο φιδέ και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για ένα λεπτό.
- Ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε λίγο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά χωρίς ανακάτεμα και χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
Συνταγή από το βιβλίο της φίλης και blogger Faith Gorsky "An Edible Mosaic"
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/asian-chicken-and-rice-with-vermicelli-noodles/
3.3.3070