Ρύζι με Καβουρδισμένο Φιδέ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Συνοδευτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μέσης Ανατολής
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. φιδέ
  • 1 ½ φλ. βραστό νερό
  • Αλάτι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το νερό να το καλύψει και το αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το φιδέ, μέχρι να ροδίσει.
  3. Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο φιδέ και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για ένα λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε λίγο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή.
  5. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά χωρίς ανακάτεμα και χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  7. Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή από το βιβλίο της φίλης και blogger Faith Gorsky "An Edible Mosaic"
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/asian-chicken-and-rice-with-vermicelli-noodles/