Κοτόπουλο και Νιόκι σε Σάλτσα από Χαλλούμι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 ml τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. γάλα
  • 100 γρ. Χαλλούμι, τριμμένο
  • ¼ φλ. παρμεζάνα
  • 500 γρ. νιόκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¼ φλ. τυρί τσένταρ ή Χαλλούμι, προαιρετικό για πάνω από το κοτόπουλο πριν μπει στο φούρνο
  • Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε περίπου 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σωτάρουμε μέχρι να μην φαίνεται το ροζ εξωτερικά.
  4. Ρίχνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  5. Προσθέτουμε το χαλλούμι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσέξτε με το αλάτι γιατί το χαλούμι και η παρμεζάνα είναι δύο αλμυρά τυριά.
  7. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  8. Εν τω μεταξύ, και ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται κάνουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες.
  9. Τα στραγγίζουμε κρατώντας μισό φλυτζάνι του νερού τους.
  10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  11. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί ή πυρέξ και τακτοποιούμε τα νιόκι και, στη συνέχεια, το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
  12. Ρίχνουμε το νερό των νιόκι, μόνο αν η σάλτσα του κοτόπουλου είναι πολύ σφιχτή και θέλει λίγο αραίωμα και γαρνίρουμε με το τυρί τσένταρ ή το χαλλούμι.
  13. Ψήνουμε έως ότου το τυρί λιώσει και πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
  14. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/baked-chicken-and-gnocchi-in-halloumi-sauce/