Κέικ με Σάλτσα Μήλου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • 1¼ κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλ. μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. Σάλτσα μήλου
  • Σάλτσα καραμέλας για γαρνιτούρα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175˚C.
  2. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, αλάτι, κανέλα και κάρδαμο.
  3. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Με το μίξερ, χτυπάμε βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά, και τα ενσωματώνουμε κάθε φορά.
  6. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά μίγμα άλευρου και χτυπάμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Ρίχνουμε τη σάλτσα μήλου και ανακατεύουμε καλά.
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για κέικ 23cm.
  9. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί.
  10. Ψήνουμε έως ότου βγαίνει το μαχαίρι καθαρό αλλά ελαφρώς υγρό, 50-60 λεπτά.
  11. Αφήστε το 10 λεπτά να κρυώσει.
  12. Βγάλτε επάνω σε μία σχάρα
  13. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  14. Εγώ έριξα σιρόπι καραμέλας από πάνω και το σέρβιρα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Martha Stewart
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/applesauce-cake/