Ραβιόλια με Σάλτσα Γλυκού Κρασιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 600 γρ. φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια τρούφα
Για τη Σάλτσα
  • 2 φλ. ζωμό βοδινού
  • ½ φλ. Γλυκό κρασί Λήμνου ή κάποιο άλλο γλυκό όπως Σάμου ή Μοσχάτο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • ¼ φλ. Parmigiano Reggiano
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ζωμό το φασκόμηλο και θυμάρι και βράστε.
  2. Βράστε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα δύο κλωνάρια.
  3. Προσθέστε το γάλα εβαπορέ, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά.
  6. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι το τυρί να διαλυθεί εντελώς.
  7. Βράστε τα ζυμαρικά για περίπου 3 έως 5 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα.
  8. Καλύψτε τα ραβιόλια με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-ravioli-with-sweet-wine-sauce/