Ραβιόλια με Σάλτσα Γλυκού Κρασιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 600 γρ. φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια τρούφα
- 2 φλ. ζωμό βοδινού
- ½ φλ. Γλυκό κρασί Λήμνου ή κάποιο άλλο γλυκό όπως Σάμου ή Μοσχάτο
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
- 3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 1 φλ. γάλα εβαπορέ
- ¼ φλ. Parmigiano Reggiano
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ζωμό το φασκόμηλο και θυμάρι και βράστε.
- Βράστε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα δύο κλωνάρια.
- Προσθέστε το γάλα εβαπορέ, αλάτι και πιπέρι.
- Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι το τυρί να διαλυθεί εντελώς.
- Βράστε τα ζυμαρικά για περίπου 3 έως 5 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα.
- Καλύψτε τα ραβιόλια με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-ravioli-with-sweet-wine-sauce/
3.3.3070