Γύρος με Πίτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 5 χοιρινές μπριζόλες
Για τη Μαρινάδα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • ⅓ φλ. μουστάρδα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες.
  2. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα.
Την επόμενη ημέρα
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά γυρίζοντάς τις μετά από 8 λεπτά.
  4. Γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα, γυρίζοντας τις πάλι μετά από 5 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
  6. Τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάμε να κόβουμε λεπτές φέτες.
  7. Σερβίρουμε με πίτες και τζατζίκι.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/greek-gyros/