Ψωμί Χωρίς Ζύμωμα σε Δύο Ώρες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml χλιαρό νερό
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε τη μαγιά σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε τα 50 ml νερό.
  2. Ανακατέψτε και αφήστε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει για περίπου 15 λεπτά.
  3. Στο μίξερ σας προσθέστε όλα τα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε με τον γάντζο για να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέστε την ενεργοποιημένη μαγιά, και στη συνέχεια το νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι.
  5. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα ή μέχρι η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  6. Αν έχετε πήλινο για γιουβέτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήστε αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα ταψί.
  7. Λαδώστε και αλευρώστε ή απλώστε αντικολλητικό χαρτί.
  8. Πάρτε την ζύμη, ξεφουσκώστε τη με τα χέρια σας, διπλώστε τη μερικές φορές και τοποθετήστε τη στο σκεύος.
  9. Πάρτε ένα αιχμηρό μαχαίρι και κάντε μερικές βαθιές τομές στην κορυφή και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι.
  10. Αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
  11. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230˚C.
  12. Τοποθετήστε τη ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά ή σύμφωνα με το πόσο σκούρα σας αρέσει η κόρα.
  13. Βγάλτε το από το φούρνο και το ταψί αμέσως μετά το ψήσιμο και αφήστε το να κρυώσει σε μία σχάρα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το fiveeurofood.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/no-knead-crusty-bread-in-no-time/