Νηστίσιμα Μπισκότα Σοκολάτας με Ταχίνι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
- 1 φλ. λάδι καρύδας
- 1 φλ. μέλι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
- 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. κακάο
- Ταχίνι για τη γέμιση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά συστατικά.
- Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με το γάντζο ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν τρίμματα.
- Βγάζουμε από το μίξερ και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια σκληρή ζύμη.
- Παίρνουμε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Παίρνουμε ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις της ζύμης.
- Σκεπάζουμε με ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος 3 mm
- Κάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη.
- Με μια στρογγυλή κουπ πατ, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με 5cm διάμετρο.
- Με μια σπάτουλα τα μεταφέρουμε στο ταψί.
- Όταν τα βάλουμε όλα στο ταψί, από τα μισά κόβουμε με ένα μικρότερο καλούπι ένα μικρό κύκλο στο κέντρο τους.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παίρνουμε ½ κουταλάκι του γλυκού από το ταχίνι και το απλώνουμε πάνω από τα άκοπα μπισκότα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα με την τρύπα πάνω από τα υπόλοιπα και είναι έτοιμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/vegan-chocolate-cookies-with-tahini/
3.3.3070