Πίτα του Βοσκού με Κοτόπουλο Κάρυ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
  • 5 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένο σε κυβάκια
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • ⅔ φλ. χυμό ντομάτας
  • 2 κύβους Ιαπωνικού κάρι (μπορείτε να το βρείτε στα ασιατικά καταστήματα, είναι ηπιότερο σε σχέση με το ινδικό. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το βρείτε χρησιμοποιήστε πάστα κάρυ ή σκόνη 1 κ.σ.)
  • 1 cm τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
  • 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Πατάτες πουρέ
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε πουρέ πατάτας με βάση τη συνταγή μας τόσο ώστε να καλύψει το κοτόπουλο στο ταψί που θα το ψήσουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε παρτίδες σε μέτρια φωτιά.
  3. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και όλα τα υγρά υλικά και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  7. Σε ένα βαθύ πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ πατάτας.
  8. Ψήνουμε για 25 λεπτά
  9. Γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι ο πουρές από πάνω να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/shepherds-pie-with-curry-chicken/