Χοιρινές Μπριζόλες με Σάλτσα Τσαγιού με Λεμόνι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Μαρινάδα
  • 1 φλ. τσάι με λεμόνι
  • ¼ φλ. μέλι
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πράσινο και ροζ πιπέρι
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
Για τη Σάλτσα
  • 1 φλ. τσάι με λεμόνι
  • ¼ φλ. μέλι
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πράσινο και ροζ πιπέρι
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 100 ml ελαφριά κρέμα 15%
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Μαρινάδα
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ να ενσωματωθούν.
  2. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε πάνω τους τη μαρινάδα.
  3. Αφήνουμε να μείνουν για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
  4. Μία ώρα πριν να είστε έτοιμοι να τις ψήσετε βγάλτε τις από το ψυγείο, σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας και αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη Σάλτσα
  1. Περίπου 15 λεπτά πριν ψήσετε τις μπριζόλες αρχίστε να προετοιμάζετε τη σάλτσα.
  2. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός της κρέμας και και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  4. Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια / υψηλή θερμοκρασία μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για περίπου 4 λεπτά από τη μία πλευρά και 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  7. Αφαιρούμε και τοποθετούμε τις μπριζόλες στη σάλτσα και αφήνουμε να ψηθούν με τη σαλτσούλα άλλα 3 έως 4 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να ξεκουραστούν για δύο τρία λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemon-tea-braised-pork-chops/