Τούρτα Σεμιφρέντο Σοκολάτα Φράουλα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 σοκολατένια βάση για τη τούρτα με διάμετρο 30 cm.
  • Γάλα και Kahlua για να βρέξετε τη βάση
Για το Σεμιφρέντο Σοκολάτας
  • 250 γρ. γάλα
  • 6 κρόκους αυγών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
Για το Σεμιφρέντο Φράουλας
  • 500 γρ. φρέσκιες φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια
  • 100 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • ½ χυμό λεμονιού
  • 1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τη Γκανάζ
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. γάλα
  • Λευκή σοκολάτα για γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Σεμιφρέντο Σοκολάτας
  1. Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ και λιώστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
  4. Αφαιρέστε και ανακατέψτε ξανά.
  5. Θα επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία έως ότου η σοκολάτα λιώσει.
  6. Βάλτε τη στην άκρη.
  7. Στο μίξερ σας χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σαν το ελληνικό γιαούρτι.
  8. Αφήνουμε στην άκρη.
  9. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη.
  10. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
  11. Σιγά σιγά ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και να αρχίζουμε να χτυπάμε με ένα σύρμα.
  12. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο.
  13. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 83° C.
  14. Αφαιρέστε αμέσως ή αλλιώς η κρέμα Anglaise θα κόψει.
  15. Ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και αφήνουμε το μίγμα να πέσει στους 38° C έως 40°.
  16. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  17. Πάρτε μια φόρμα τσέρκι με διάμετρο 30 cm.
  18. Τοποθετήστε τη βάση και βρέξτε με το γάλα και το Kahlua.
  19. Απλώστε την κρέμα σοκολάτας να την καλύψει.
  20. Τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  21. Εν τω μεταξύ, κάντε το Σεμιφρέντο φράουλας.
Για το Σεμιφρέντο Φράουλας
  1. Στο μπλέντερ λιώστε τις φράουλες, το λεμόνι και τη ζάχαρη.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
  3. Διπλώστε το μείγμα φράουλας στην κρέμα.
  4. Χρησιμοποιήστε την παγωτομηχανή σας να παγώσετε το μίγμα για περίπου 25 λεπτά.
  5. Βγάλτε την τούρτα από κατάψυξη και απλώστε την κρέμα φράουλας και ισιώστε τη.
  6. Βάζουμε πάλι στην κατάψυξη και το αφήνουμε για μια ώρα για να σταθεροποιηθεί.
  7. Εν τω μεταξύ, κάνετε το ganache.
Για το Ganache
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει στους 90° C.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε το σε ένα μπολ με τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει σοκολάτα.
  3. Βγάλτε την τούρτα από την κατάψυξη και ρίξτε την γκανάζ σοκολάτας.
  4. Βάλτε στην κατάψυξη για μια ώρα.
  5. Αφαιρέστε, γαρνίρετε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ό, τι άλλο σας αρέσει.
  6. Αφήστε την τούρτα να μείνει έξω από την κατάψυξη για 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Οι συνταγές για τα σεμιφρέντο σοκολάτας και φράουλας είναι προσαρμογή από τον Στέλιο Παρλιάρο και το taste.com αντίστοιχα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chocolate-strawberry-semifreddo-torte/