Παστέλι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. Φιστίκια Αιγίνης, αλατισμένα, ωμά
  • ½ φλούδα λεμονιού
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Πλάστη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το σουσάμι και τα φιστίκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και το φέρνουμε σε βρασμό.
  4. Η θερμοκρασία του μελιού πρέπει να φτάσει στους 125°C έως 130°C.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι, τα φιστίκια, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  6. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το μίγμα και ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί για να το βάλουμε πάνω από το μίγμα.
  7. Ρίξτε το μίγμα πάνω στη λαδόκολλα και τοποθετήστε τη δεύτερη λαδόκολλα πάνω από το μίγμα σαν σάντουιτς.
  8. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ρολάρετε το μίγμα μέχρι να αποκτήσει πάχος έως 1 cm.
  9. Αφήστε το να κρυώσει και να γίνει σκληρό και με το μαχαίρι κόψτετο σε κομμάτια.
  10. Βάλτε τα πάνω σε φύλλα λεμονιάς και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pasteli/