Σπαγγέτι με Σάλτσα Τόνου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Serves: 4
- 450 γρ. κονσέρβα τόνου σε νερό
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια
- 2 ½ φλ. χυμό ντομάτας
- 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 500 γρ. σπαγγέτι (ή οποιαδήποτε άλλα ζυμαρικά σας αρέσουν)
- Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Ενώ τα ζυμαρικά ετοιμάζονται κάνετε τη σάλτσα τόνου.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη και τα φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
- Βράζουμε για 3-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο από τα υγρά του.
- Θρυμματίζουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 έως 15 λεπτά και είναι έτοιμο.
- Σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίστε λίγο τυρί.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spaghetti-with-tuna-sauce/
3.3.3070