Σπαγγέτι με Σάλτσα Τόνου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 450 γρ. κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια
  • 2 ½ φλ. χυμό ντομάτας
  • 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. σπαγγέτι (ή οποιαδήποτε άλλα ζυμαρικά σας αρέσουν)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  2. Ενώ τα ζυμαρικά ετοιμάζονται κάνετε τη σάλτσα τόνου.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη και τα φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
  5. Βράζουμε για 3-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο από τα υγρά του.
  6. Θρυμματίζουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 έως 15 λεπτά και είναι έτοιμο.
  8. Σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίστε λίγο τυρί.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spaghetti-with-tuna-sauce/