Πιτάκια με Ταλαγάνι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 20 στρογγυλά ή τετράγωνα φύλλα σφολιάτας ή 1 φύλλο σφολιάτας
  • 20 τετράγωνα κομμάτια ταλαγάνι περίπου 20 γρ. Το καθένα με διάσταση περίπου 2cmX2cm
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ή ένα μεγάλο, κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα κρεμμυδιού ή οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για να αλείψετε τη σφολιάτα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμότητα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Προσθέτουμε την μαρμελάδα κρεμμυδιού και αφήνουμε να σοταριστούν για ένα λεπτό ή δύο.
  4. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Παίρνουμε τη σφολιάτα.
  6. Βάζουμε ένα κομμάτι τυρί και πάνω από αυτό προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα κρεμμύδι/πιπεριά.
  7. Καλύπτουμε και σφραγίζουμε τα άκρα.
  8. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια.
  9. Εάν χρησιμοποιείτε ένα φύλλο σφολιάτας ολόκληρο, τακτοποιήστε τα αφήνοντας επαρκή χώρο ανάμεσά τους έτσι ώστε να μπορέσετε να τα κόψετε και τα κόβουμε όπως κάνουμε με τα ραβιόλια.
  10. Αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο.
  11. Ψήνουμε μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα στην κορυφή.
  12. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για πέντε λεπτά και μετά τα σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/talagani-cheese-wrapped-in-puff-pastry/