Προφιτερόλ με Μους Φέτας και Νόμπουλο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Choux
  • 125 γρ. γάλα
  • 125 γρ. νερό
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. αυγά (περίπου 5 μεσαίου μεγέθους)
Για τη Μους Φέτας
  • 200 γρ. φέτα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί κρέμα ή la vache qui rit
  • 1 κ.σ., ανάλογα με πόσο έντονο θέλετε, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 100 γρ. Νόμπουλο Κέρκυρας, χοντροκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι (να είστε προσεκτικοί με το αλάτι, γιατί η φέτα είναι αλμυρή από μόνη της)
  • Δυο κουταλιές σούπας μέλι
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Choux
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και ζάχαρη.
  3. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  4. Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
  5. Σε λίγο το μίγμα θα πήξει και θα μαζευτεί γύρω από το σύρμα.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στο μίξερ.
  7. Σε χαμηλές στροφές και με το κάπα, ανακατέψτε τη ζύμη και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα ενσωματώνοντας κάθε φορά πριν ρίξετε το άλλο.
  8. Καλύψτε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  9. Με ένα κορνέ κάντε μπαλάκια σε σχήμα ενός καρυδιού.
  10. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή.
  11. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνονται και χρησιμοποιήστε το συμβατικό φούρνο αντί για τον αέρα.
  12. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να στεγνώσουν για λίγο.
  13. Εάν προγραμματίζετε να ολοκληρώσετε συνταγή την επόμενη μέρα, απλά βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
  14. Διαφορετικά, μπορείτε να τα γεμίσετε μετά από μερικές ώρες.
Για τη Μους Φέτας
  1. Στο μπλέντερ προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το νόμπουλο και αναμείξτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το νόμπουλο και βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Αφήστε να παραμείνει για μια ώρα περίπου τόσο.
  4. Αφαιρέστε από το ψυγείο, λίγο πριν τα ετοιμάσετε.
  5. Κόψτε τα choux στη μέση και γεμίστε με τη μους.
  6. Αλείψτε με το μέλι και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή για τα σου προσαρμογή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/profiteroles-with-feta-mousse-and-nobulo/