Καλαθάκια Κολοκυθιού με Κοτόπουλο και Μετσοβόνε
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πίατο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 στρογγυλά κολοκυθάκια
  • 2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Το μισό της σάρκας από τα κολοκύθια, κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Για τη Σάλτσα Μορνέ
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 ζελέ ζωμού λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τυρί μετσοβόνε ή κάποιο άλλο καπνιστό τυρί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση.
  2. Κόβουμε τους μίσχους από τις δύο πλευρές και με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε από τη σάρκα τους αφήνοντας μισό πόντο από το γύρω γύρω.
  3. Τοποθετήστε τα με το κοίλο μέρος προς τα κάτω στον ατμομάγειρα για περίπου 12 λεπτά.
  4. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε αμέσως σε πολύ παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
  5. Κόβουμε τη σάρκα τους σε μικρούς κύβους και κρατάμε τη μισή ποσότητα.
  6. Το άλλο μισό είτε το πετάτε ή το τοποθετείτε στο ψυγείο για άλλη χρήση.
  7. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν.
  8. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  9. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει σχεδόν.
  10. Προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε για μερικά λεπτά.
  11. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Για τη Σάλτσα Μορνέ
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και το φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
  2. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
  3. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό.
  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί.
  5. Βάζουμε ξανά στη φωτιά και χαμηλώνουμε στο χαμηλό.
  6. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει εντελώς και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο.
  7. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
  8. Από πάνω πασπαλίζουμε λίγο με τριμμένο τυρί Μετσοβόνε.
  9. Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  10. Γυρίζουμε σε γκριλ και ψήνουμε για 5 λεπτά ή έως ότου έχει πάρει ένα χρυσό χρώμα από πάνω.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/zucchini-baskets-with-creamy-smoked-chicken/