Καλαθάκια Κολοκυθιού με Κοτόπουλο και Μετσοβόνε
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πίατο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
- 6 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Το μισό της σάρκας από τα κολοκύθια, κομμένη σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. πάπρικα
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 2 φλ. γάλα
- 1 ζελέ ζωμού λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 αυγό
- 1 φλ. τυρί μετσοβόνε ή κάποιο άλλο καπνιστό τυρί
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση.
- Κόβουμε τους μίσχους από τις δύο πλευρές και με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε από τη σάρκα τους αφήνοντας μισό πόντο από το γύρω γύρω.
- Τοποθετήστε τα με το κοίλο μέρος προς τα κάτω στον ατμομάγειρα για περίπου 12 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα βάζουμε αμέσως σε πολύ παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
- Κόβουμε τη σάρκα τους σε μικρούς κύβους και κρατάμε τη μισή ποσότητα.
- Το άλλο μισό είτε το πετάτε ή το τοποθετείτε στο ψυγείο για άλλη χρήση.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει σχεδόν.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε για μερικά λεπτά.
- Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και το φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
- Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί.
- Βάζουμε ξανά στη φωτιά και χαμηλώνουμε στο χαμηλό.
- Αφήνουμε το τυρί να λιώσει εντελώς και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
- Από πάνω πασπαλίζουμε λίγο με τριμμένο τυρί Μετσοβόνε.
- Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Γυρίζουμε σε γκριλ και ψήνουμε για 5 λεπτά ή έως ότου έχει πάρει ένα χρυσό χρώμα από πάνω.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/zucchini-baskets-with-creamy-smoked-chicken/
3.3.3070