Σάντουιτς Croque Monsieur με Πέστο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Cuisine/ Κουζίνα: Γαλλική
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Σάλτσα Πέστο
  • Αυτή μπορεί να παρασκευασθεί ακόμη και δύο ημέρες πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο
  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 16 γρ. κουκουνάρι
  • 16 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 47 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
Για την Μπεσαμέλ
  • 1 φλιτζάνι γάλα, μοιρασμένο στα δύο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Για το Σάντουιτς
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • Τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3 φέτες ντομάτα κομμένες στη μέση
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα Πέστο
  1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για περίπου πέντε λεπτά.
  2. Στο μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα πέστο και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σχετικά λεία πάστα.
  3. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Για την Εύκολη Μπεσαμέλ
  1. Ενώ ο φούρνος ζεσταίνεται μπορείτε να κάνετε τη μπεσαμέλ.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό από το γάλα και το βούτυρο.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό από το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  4. Όταν το γάλα στην κατσαρόλα είναι ζεστό ρίχνουμε το μίγμα γάλακτος/κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  6. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, σιγά-σιγά ανακατεύοντας.
  7. Επιστρέφουμε στη φωτιά, τη χαμηλώνουμε στο χαμηλό και προσθέτουμε το τυρί.
  8. Ανακατεύουμε το τυρί να λιώσει και σβήνουμε τη φωτιά.
  9. Παίρνουμε 6 φέτες ψωμιού και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
  10. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 4 λεπτά από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα δύο.
  11. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το φούρνο αναμμένο.
  12. Προσθέτουμε σε κάθε φέτα μία κουταλιά από την σάλτσα μπεσαμέλ.
  13. Τοποθετούμε τη μια φέτα πάνω στην άλλη.
  14. Προσθέτουμε μια κουταλιά της μπεσαμέλ και περίπου 3 κουταλιές της σούπας τυρί μοτσαρέλα.
  15. Αλείφουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πέστο και προσθέτουμε τα δύο μισά μιας φέτας ντομάτας ανά σάντουιτς.
  16. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το γυρίζουμε σε γκριλ και ψήνουμε για ένα λεπτό ή δύο max.
  17. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Notes/ Σημειώσεις
Αν θέλετε μια μπεσαμέλ πιο αραιή θα πρέπει να μειώσετε από 3 σε 2 τις κ.σ. κορν φλάουρ. Εδώ η μπεσαμέλ πρέπει να είναι σφιχτή γιατί πρέπει να στέκεται επάνω στο σάντουιτς.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/meatless-croque-monsieur-with-pesto/