Κοτόπουλο σε Σάλτσα Μουστάρδας Μελιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- ½ φλ. μουστάρδα Ντιζόν
- ½ φλ. μουστάρδα με κόκκους
- ½ φλ. μέλι
- Τουλάχιστον 6 ώρες νωρίτερα ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Κόψτε τα κοτόπουλα κατά μήκος σε λεπτότερα κομμάτια και βάλτε τα σε ένα γυάλινο δοχείο και ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω.
- Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα για 6 ώρες ή όλη νύχτα.
- Μία ώρα πριν τα ψήσετε βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και σε ψηλή θερμοκρασία ρίξτε τα κοτόπουλα και τη μαρινάδα.
- Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια/υψηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα.
- Μόλις η μαρινάδα απορροφηθεί και το κοτόπουλο πάρει χρώμα κλείστε την εστία.
- Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πάνω σε αραβική πίτα.
Το έχω κάνει πολλές φορές το φαγητό αυτό. Όταν τράβηξα αυτές τις φωτό το είχα κόψει κομματάκια για αλλαγή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-in-honey-mustard-sauce/
3.3.3070