Παγωτό Μόκα με Μπισκότα Πορτοκαλιού και Σταγόνες Σοκολάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 230 γρ. γάλα κρύο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. εσπρέσο σε σκόνη
  • 11 γρ. κακάο σκόνη
  • 455 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 113 γρ. Μπισκότα με γεύση πορτοκάλι, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, τη ζάχαρη, τη σκόνη espresso και το κακάο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Ανακατεύετε μέσα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
  3. Ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  4. Ανακατέψτε τα κομμάτια του μπισκότου και τις σταγόνες σοκολάτας στο μαλακό παγωτό, και είτε σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε το σε ένα δοχείο και παγώστε το για τουλάχιστον δύο ώρες.
  5. Περίπου 15-20 λεπτά πριν το σερβίρισμα βγάλτε το από την κατάψυξη για να μαλακώσει και να μπορέσετε να το σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/mocha-ice-cream-with-orange-cookies-and-chocolate-chips/