Παγωμένο Γλύκισμα με Μπισκότα Στυλ Τιραμισού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. σκόνη καφέ espresso
  • 2 κ.γ. νερό
  • 2 κ.σ. Kahlua
  • 6-7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. καφέ espresso
  • Περίπου 30 πτι μπερ με μαύρη σοκολάτα
  • Σκόνη κακάο και τριμμένη σοκολάτα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προετοιμάστε τον espresso και αφήστε να κρυώσει τελείως.
  2. Πάρτε το μασκαρπόνε και με μια σπάτουλα ανακατέψτε ώστε να είναι μαλακό.
  3. Στο μίξερ σας χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Ανακατέψτε τη σκόνη του εσπρέσο με 2 κ.γ. νερό να γίνει ένα παχύ καφέ υγρό.
  6. Ρίξτε το στην κρέμα μαζί με την Kahlua και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
  7. Ρίξτε την κρέμα στο τυρί κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά ίσα για να ενσωματωθούν.
  8. Πάρτε ένα βαθύ στρογγυλό ταψί και καλύψτε το εσωτερικό του με μεμβράνη.
  9. Απλώστε μια λεπτή στρώση από το μίγμα στον πάτο.
  10. Βουτήξτε στον καφέ τα μπισκότα και βάλτε τα γύρω γύρω στα τοιχώματα.
  11. Ρίξτε το μίγμα του τιραμισού και μετά τοποθετήστε τα μπισκότα αφού τα έχετε και αυτά βοθτήξει στον καφέ δημιουργώντας ένα σχέδιο όπως στις φωτογραφίες.
  12. Βάλτε στην κατάψθξη για μία με δύο ώρες.
  13. Βγάλτε το 10 με 15 λεπτά πριν το σερβίρετε και πασπαλίστε με κακάο και σοκολάτα.
  14. Σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/frozen-icebox-tiramisu-style/