Νηστίσιμο Μπράουνι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλ. νερό
  • 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο ή σησαμέλαιο
  • ½ φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. νιφάδες σοκολάτας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα πάντα εκτός από τις νιφάδες σοκολάτας.
  3. Λαδώστε ένα ταψί 24cmX24cm και ρίξτε το μισό από το μείγμα.
  4. Απλώστε τις νιφάδες σοκολάτας, κρατώντας μερικές από αυτές για να γαρνίρετε από πάνω.
  5. Ρίξτε το υπόλοιπο από το μείγμα και ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε, αφήστε το να κρυώσει λίγο και σκορπίστε τις νιφάδες σοκολάτας που κρατήσατε.
  7. Σερβίρετε με παγωτό ή με μαρμελάδα φράουλα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το vegweb.com
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/vegan-brownie/