Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 γρ. Mασκαρπόνε
  • 3 μελιτζάνες μεγάλες και μακριές
  • 1 φλ. μετσοβόνε ή οποιοδήποτε άλλο τυρί καπνιστό, τριμμένο
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • Πιπέρι
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Περισσότερο τυρί για να πασπαλίσουμε από πάνω
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες περίπου μισό πόντο παχιές.
  2. Βάλτε σε σουρωτήρι και αλατίστε για να ξεπικρίσουν.
  3. Αφήστε για περίπου 30 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.
  5. Πλύντε σχολαστικά για να φύγει το αλάτι.
  6. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  7. Αλατίστε και αλείψτε με ελαιόλαδο.
  8. Ψήστε για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τυλίγονται.
  9. Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες κάντε τη γέμιση.
  10. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα να ενσωματωθούν.
  11. Πάρτε ένα πυρέξ και προσθέστε περίπου 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας.
  12. Βγάλτε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
  13. Πάρτε μια μελιτζάνα και προσθέστε μια κουταλιά από το μείγμα τυριού στη μεγαλύτερη μεριά.
  14. Ρολάρετε τη μελιτζάνα και τοποθετήστε τη πάνω από τη σάλτσα ντομάτας.
  15. Κάντε το ίδιο για όλες τις φέτες.
  16. Ρίξτε λίγη σάλτσα πάνω τους και στη συνέχεια, πασπαλίστε με λίγο τυρί τριμμένο.
  17. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175˚C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το τυρί στην κορυφή να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  18. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε για δέκα λεπτά και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Εμπνευσμένο από το tasty.com
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/eggplant-rollini/