Γεμιστά Ρολάκια Ομελέτας με Σπανάκι και Φέτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό / Πρωινό
- 4 αυγά
- 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. τριμμένο τυρί (η παρμεζάνα είναι μια χαρά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
- 40 γρ. γάλα
- Πιπέρι
- 125 γρ. Σπανάκι baby
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισές ροδέλες
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 50 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- ⅓ φλ. τυρί cheddar, τριμμένο
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε την φέτα.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθεί.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Παίρνουμε ένα ταψί 21 cm X 28 cm και καλύπτουμε το κάτω μέρος με λαδόκολα.
- Ρίχνουμε την ομελέτα πάνω και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε την ομελέτα με την λαδόκολλα έξω από το ταψί και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.
- Προσεκτικά με τη βοήθεια της λαδόκολας, την τυλίγουμε σε ρολό έτσι ώστε να γίνει ένας κορμός.
- Απλώνουμε από πάνω το τσένταρ και τοποθετούμε στο γκριλ για 3 έως 5 λεπτά.
- Να είστε προσεκτικοί να το βγάλετε εγκαίρως ώστε να μην αρπάξει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες.
- Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spanakopita-stuffed-omelet-rolls/
3.3.3070