Γεμιστά Ρολάκια Ομελέτας με Σπανάκι και Φέτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό / Πρωινό
Ingredients/ Συστατικά
Για την Ομελέτα
  • 4 αυγά
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. τριμμένο τυρί (η παρμεζάνα είναι μια χαρά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
  • 40 γρ. γάλα
  • Πιπέρι
Για τη Γέμιση
  • 125 γρ. Σπανάκι baby
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισές ροδέλες
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 50 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • ⅓ φλ. τυρί cheddar, τριμμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την φέτα.
  4. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθεί.
  5. Αφήνουμε στην άκρη.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C.
  7. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Παίρνουμε ένα ταψί 21 cm X 28 cm και καλύπτουμε το κάτω μέρος με λαδόκολα.
  9. Ρίχνουμε την ομελέτα πάνω και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  11. Βγάζουμε την ομελέτα με την λαδόκολλα έξω από το ταψί και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.
  12. Προσεκτικά με τη βοήθεια της λαδόκολας, την τυλίγουμε σε ρολό έτσι ώστε να γίνει ένας κορμός.
  13. Απλώνουμε από πάνω το τσένταρ και τοποθετούμε στο γκριλ για 3 έως 5 λεπτά.
  14. Να είστε προσεκτικοί να το βγάλετε εγκαίρως ώστε να μην αρπάξει.
  15. Αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες.
  16. Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/spanakopita-stuffed-omelet-rolls/