Ριζότο με Μανιτάρια Πορτσίνι και Σταφίδες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρώτο ή Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο μοιρασμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 φλ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο κατάλληλο για ριζότο
  • 40 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4½ φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 2 χούφτες παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο σκόνη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια.
  2. Εγώ τα πλένω πολύ καλά.
  3. Βάλτε τα σε ένα μπολ με ζεστό νερό να τα σκεπάζει κα αφήστε τα 15 λεπτά.
  4. Στραγγίστε τα.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  6. Αλατίστε και ρίξτε πιπέρι και λίγο σκόρδο σκόνη.
  7. Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι.
  8. Ρίξτε το ρύζι και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
  9. Ρίξτε το κρασί και χαμηλώστε τη φωτιά στο μέσο.
  10. Ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει το κρασί να απορροφάται.
  11. Αρχίστε να ρίχνετε το ζωμό λίγο λίγο ανακατεύοντας.
  12. Αφήνουμε να απορροφηθεί η κάθε ποσότητα και μετά ρίχνουμε την επόμενη.
  13. Όταν έχετε ρίξει τα δύο φλυτζάνια ζωμό ρίξτε και τα μανιτάρια και τις σταφίδες.
  14. Στο τέλος δοκιμάστε το ρύζι.
  15. Πρέπει να κρατάει λίγο στο κέντρο και να είναι μαλακό και κρεμώδες εξωτερικά.
  16. Στο τέλος και λίγο πριν να έχει απορροφήσει τα υγρά του, ρίξτε την παρμεζάνα και δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  17. Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/risotto-with-porcini-mushrooms/