Ριζότο με Μανιτάρια Πορτσίνι και Σταφίδες
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρώτο ή Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο μοιρασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 φλ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο κατάλληλο για ριζότο
- 40 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- ½ φλ. σταφίδες
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 4½ φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
- 2 χούφτες παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο σκόνη
- Καθαρίστε τα μανιτάρια.
- Εγώ τα πλένω πολύ καλά.
- Βάλτε τα σε ένα μπολ με ζεστό νερό να τα σκεπάζει κα αφήστε τα 15 λεπτά.
- Στραγγίστε τα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Αλατίστε και ρίξτε πιπέρι και λίγο σκόρδο σκόνη.
- Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι.
- Ρίξτε το ρύζι και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
- Ρίξτε το κρασί και χαμηλώστε τη φωτιά στο μέσο.
- Ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει το κρασί να απορροφάται.
- Αρχίστε να ρίχνετε το ζωμό λίγο λίγο ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε να απορροφηθεί η κάθε ποσότητα και μετά ρίχνουμε την επόμενη.
- Όταν έχετε ρίξει τα δύο φλυτζάνια ζωμό ρίξτε και τα μανιτάρια και τις σταφίδες.
- Στο τέλος δοκιμάστε το ρύζι.
- Πρέπει να κρατάει λίγο στο κέντρο και να είναι μαλακό και κρεμώδες εξωτερικά.
- Στο τέλος και λίγο πριν να έχει απορροφήσει τα υγρά του, ρίξτε την παρμεζάνα και δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/risotto-with-porcini-mushrooms/
3.2.2124