Σοκολατένια Βουτήματα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
- 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ταχίνι με κακάο ή μερέντα
- Για την Κάλυψη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50 έως 60% κακάο
- 150 γρ. ταχίνι
- 40 γρ. σησαμέλαιο
- 70 γρ. μέλι
- 50 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη για όσους νηστεύουν)
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
- Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και ανακατέψτε.
- Ρίξτε την βανίλια και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
- Θα έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ.
- Πάρτε μια κατσαρόλα και σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί.
- Κάντε μικρά μπαστουνάκια με μήκος περίπου 8 cm και πάχος 1,5 cm αφήνοντας περίπου 2 cm απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήστε για 12 λεπτά περίπου.
- Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, λιώστε τη σοκολάτα και αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να φτάσει στους 35°C.
- Μπορείτε να μετρήσετε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο.
- Γυρίστε τα μπισκότα με την επίπεδη πλευρά προς τα πάνω.
- Τοποθετήστε το ταχίνι με κακάο ή τη μερέντα σε ένα κορνέ και γεμίστε τα μισά μπισκότα.
- Σκεπάστε με τα υπόλοιπα και βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα κατά το ήμισυ.
- Τοποθετήστε σε μια λαδόκολλα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
- Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
- Λιώστε την σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ως εξής.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια στο γυάλινο μπολ και βάλτε τα για 30 δευτερόλεπτα.
- Αφαιρέστε και ανακατέψτε.
- Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτεε το ταχίνι με το σησαμέλαιο.
- Προσθέστε το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε και πάλι να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά έτσι.
- Βάλτε σε ένα βαζάκι σε δροσερό μέρος.
- Έκανα δύο βάζα.
- Διατηρούνται πολύ καλά για δύο εβδομάδες.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/three-chocolate-cookies/
3.3.3070