Σοκολατένια Βουτήματα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
Ingredients/ Συστατικά
  • 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη Γέμιση
  • Ταχίνι με κακάο ή μερέντα
  • Για την Κάλυψη
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το Ταχίνι με Κακάο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50 έως 60% κακάο
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 40 γρ. σησαμέλαιο
  • 70 γρ. μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη για όσους νηστεύουν)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε την βανίλια και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
  6. Θα έχετε μια μαλακή ζύμη.
  7. Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ.
  8. Πάρτε μια κατσαρόλα και σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Κάντε μικρά μπαστουνάκια με μήκος περίπου 8 cm και πάχος 1,5 cm αφήνοντας περίπου 2 cm απόσταση μεταξύ τους.
  10. Ψήστε για 12 λεπτά περίπου.
  11. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  12. Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, λιώστε τη σοκολάτα και αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να φτάσει στους 35°C.
  13. Μπορείτε να μετρήσετε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο.
  14. Γυρίστε τα μπισκότα με την επίπεδη πλευρά προς τα πάνω.
  15. Τοποθετήστε το ταχίνι με κακάο ή τη μερέντα σε ένα κορνέ και γεμίστε τα μισά μπισκότα.
  16. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα και βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα κατά το ήμισυ.
  17. Τοποθετήστε σε μια λαδόκολλα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
  18. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Για το Ταχίνι με Κακάο
  1. Λιώστε την σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ως εξής.
  2. Τοποθετήστε τα κομμάτια στο γυάλινο μπολ και βάλτε τα για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Αφαιρέστε και ανακατέψτε.
  4. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτεε το ταχίνι με το σησαμέλαιο.
  6. Προσθέστε το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε και πάλι να ενσωματωθούν.
  7. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά έτσι.
  8. Βάλτε σε ένα βαζάκι σε δροσερό μέρος.
  9. Έκανα δύο βάζα.
  10. Διατηρούνται πολύ καλά για δύο εβδομάδες.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/three-chocolate-cookies/