Κέικ Μπανάνας Γεμιστό με Κρέμα Τιραμισού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Γέμιση
  • 150 γρ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • ¼ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο
  • 2 κ.γ. ζεστό νερό
Για το Κέικ Μπανάνας
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κακάο σκόνη
  • 180 γρ. Κρεμ φρες
  • 3 μπανάνες Κρήτης ή 2 μεγάλες λιωμένες
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Γέμιση
  1. Στον κάδο του μίξερ μαλακώνουμε λίγο το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
  2. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί και τον εσπρέσσο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο, όσο θα φτιάχνουμε το κέικ.
Για το Κέικ Μπανάνας
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μετά από το καθένα για να ενσωματωθούν.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε σκόνη και τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Προσθέτουμε την κρεμ φρες και τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  7. Διαιρούμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
  8. Ρίχνουμε το πρώτο στη φόρμα.
  9. Σε ένα κορνέ βάζουμε το μείγμα του τυριού.
  10. Βάζουμε πάνω από το μίγμα του κέικ το μίγμα τυριού ακριβώς όπως στην εικόνα.
  11. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  12. Ψήνουμε για περίπου 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όπου υπάρχει μίγμα κέικ.
  13. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  14. Κόβουμε και σερβίρουμε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή για το μίγμα του κέικ μπανάνας από την Donna Hay
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/not-your-ordinary-banana-cake/