Κέικ Μπανάνας Γεμιστό με Κρέμα Τιραμισού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 150 γρ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- ¼ φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο
- 2 κ.γ. ζεστό νερό
- 125 γρ. μαλακό βούτυρο
- 220 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. κακάο σκόνη
- 180 γρ. Κρεμ φρες
- 3 μπανάνες Κρήτης ή 2 μεγάλες λιωμένες
- Στον κάδο του μίξερ μαλακώνουμε λίγο το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
- Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί και τον εσπρέσσο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
- Βάζουμε στο ψυγείο, όσο θα φτιάχνουμε το κέικ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μετά από το καθένα για να ενσωματωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε σκόνη και τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε την κρεμ φρες και τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Διαιρούμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
- Ρίχνουμε το πρώτο στη φόρμα.
- Σε ένα κορνέ βάζουμε το μείγμα του τυριού.
- Βάζουμε πάνω από το μίγμα του κέικ το μίγμα τυριού ακριβώς όπως στην εικόνα.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε για περίπου 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όπου υπάρχει μίγμα κέικ.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή για το μίγμα του κέικ μπανάνας από την Donna Hay
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/not-your-ordinary-banana-cake/
3.3.3070