Αρωματικά Κεκάκια με Υγρή Σοκολάτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 115 γρ. κουβερτούρα
  • ½ φλ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ
  • ⅛ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 C.
  2. Βουτυρώστε και αλευρώστε 5 καλουπάκια για σουφλέ.
  3. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα και το βούτυρο και λιώστε τα.
  4. Σε ένα μπολ ρίξτε τη σοκολάτα.
  5. Βάλτε και το κονιάκ, τη βανίλια και την ζάχαρη και ανακατέψτε.
  6. Ρίξτε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατέψτε.
  7. Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, την πιπερόριζα και το γαρίφαλο.
  8. Ρίξτε το μίγμα στα καλουπάκια και ψήστε για 13 λεπτά ή έως ότου οι πλευρές είναι σταθερές αλλά το κέντρο είναι μαλακό.
  9. Αφήστε να σταθούν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρτε τα σε μια πιατέλα.
  10. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
  11. Αν θέλετε να είναι σαν λάβα το εσωτερικό ψήστε για 13 λεπτά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/molten-spiced-chocolate-brandy-cakes/