Αρωματικά Κεκάκια με Υγρή Σοκολάτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 115 γρ. κουβερτούρα
- ½ φλ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κονιάκ ή κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 6 κ.σ. αλεύρι
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τζίντζερ
- ⅛ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 C.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε 5 καλουπάκια για σουφλέ.
- Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα και το βούτυρο και λιώστε τα.
- Σε ένα μπολ ρίξτε τη σοκολάτα.
- Βάλτε και το κονιάκ, τη βανίλια και την ζάχαρη και ανακατέψτε.
- Ρίξτε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, την πιπερόριζα και το γαρίφαλο.
- Ρίξτε το μίγμα στα καλουπάκια και ψήστε για 13 λεπτά ή έως ότου οι πλευρές είναι σταθερές αλλά το κέντρο είναι μαλακό.
- Αφήστε να σταθούν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρτε τα σε μια πιατέλα.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
- Αν θέλετε να είναι σαν λάβα το εσωτερικό ψήστε για 13 λεπτά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/molten-spiced-chocolate-brandy-cakes/
3.3.3070