Γεμιστό Σκορδόψωμο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 1 μπαγκέτα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ¼ φλ. παρμεζάνα
- 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 12 φέτες σαλάμι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Κόψτε την μπαγκέτα σε τέσσερις ίσες φέτες.
- Αφαιρέστε την ψίχα και αφήστε τη στην άκρη.
- Πάρτε μια φέτα μοτσαρέλλα και τοποθετήστε από πάνω τρεις φέτες σαλάμι να την καλύψει.
- Κάντε το τυρί ρολο και τοποθετήστε το μέσα στο ψωμί.
- Κάνετε το ίδιο για τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το σκόρδο και την παρμεζάνα.
- Αλείψτε το ψωμί με το μείγμα βουτύρου, αφήνοντας μια ποσότητα για την ψίχα.
- Βάλτε τα σε ένα ταψί.
- Ρίξτε στο μπολ με το υπόλοιπο βούτυρο την ψίχα και ανακατέψτε να απορροφήσει το βούτυρο.
- Σε ένα μικρό ταψάκι βάλτε την ψίχα και τοποθετήστε τη μαζί με το ταψί που έχει τις φέτες ψωμιού στο φούρνο.
- Ψήστε για περίπου 15 με 20 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει λιώσει το τυρί.
- Αφαιρέστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/loaded-garlic-bread/
3.3.3070