Γεμιστό Σκορδόψωμο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 μπαγκέτα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλ. παρμεζάνα
  • 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 12 φέτες σαλάμι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Κόψτε την μπαγκέτα σε τέσσερις ίσες φέτες.
  3. Αφαιρέστε την ψίχα και αφήστε τη στην άκρη.
  4. Πάρτε μια φέτα μοτσαρέλλα και τοποθετήστε από πάνω τρεις φέτες σαλάμι να την καλύψει.
  5. Κάντε το τυρί ρολο και τοποθετήστε το μέσα στο ψωμί.
  6. Κάνετε το ίδιο για τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  7. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το σκόρδο και την παρμεζάνα.
  8. Αλείψτε το ψωμί με το μείγμα βουτύρου, αφήνοντας μια ποσότητα για την ψίχα.
  9. Βάλτε τα σε ένα ταψί.
  10. Ρίξτε στο μπολ με το υπόλοιπο βούτυρο την ψίχα και ανακατέψτε να απορροφήσει το βούτυρο.
  11. Σε ένα μικρό ταψάκι βάλτε την ψίχα και τοποθετήστε τη μαζί με το ταψί που έχει τις φέτες ψωμιού στο φούρνο.
  12. Ψήστε για περίπου 15 με 20 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει λιώσει το τυρί.
  13. Αφαιρέστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/loaded-garlic-bread/