Μοσχάρι Γκούλας με Πατάτες Πουρέ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ουγγρική
Ingredients/ Συστατικά
Για το Γκούλας
  • 1,3 κιλά μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
  • 3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Γκούλας
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  2. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Ένα λεπτό προτού τα αποσύρουμε προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  5. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Παίρνουμε χύτρα ή τη slow cooker.
  7. Τοποθετούμε το κρέας και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  8. Προσθέτουμε την πάπρικα, τους σπόρους κύμινου, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, το κρασί, το ξύδι και τα φύλλα δάφνης.
  9. Εάν χρησιμοποιείτε χύτρα, κλείστε το καπάκι και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  10. Από τη στιγμή που θα μειώσετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό χρειάζεται περίπου 1 ½ ώρα να γίνει το κρέας.
  11. Στη slow cooker, προγραμματίζετε στην υψηλή σκάλα για 6 έως 7 ώρες και αφήνετε να βράσει.
  12. Αν η σάλτσα είναι λίγο ρευστή δέστε τη με 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/goulash-style-beef-with-mashed-potatoes/