Χαρουπόψωμο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί
Ingredients/ Συστατικά
  • ½ λίτρο μπύρα
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. χαρουπάλευρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. σπόρους κολοκύθας
  • 2 κ.σ. λευκά ωμά αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. ωμά καρύδια χοντροκομμένα
  • Λάδι και αλεύρι για το ταψί
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Στον κάδο του μίξερ τοποθετήστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε σιγά σιγά να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.
  4. Ανακατέψτε στην πιο αργή ταχύτητα για να ενσωματωθούν και αυτά.
  5. Ρίξτε τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε και πάλι στην πιο αργή ταχύτητα για να ενσωματωθούν και αυτά.
  6. Πάρτε μία φόρμα με διαστάσεις 30 cm X 11 cm.
  7. Βουτυρώστε και αλευρώστε.
  8. Ρίξτε το μίγμα και ψήστε για 15 λεπτά στους 200° C.
  9. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175°C και ψήστε για άλλα 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  10. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από την Ιωάννα Σταμούλου
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/carob-bread/