Χαρουπόψωμο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί
- ½ λίτρο μπύρα
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. χαρουπάλευρο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. σπόρους κολοκύθας
- 2 κ.σ. λευκά ωμά αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. ωμά καρύδια χοντροκομμένα
- Λάδι και αλεύρι για το ταψί
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετήστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε σιγά σιγά να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.
- Ανακατέψτε στην πιο αργή ταχύτητα για να ενσωματωθούν και αυτά.
- Ρίξτε τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε και πάλι στην πιο αργή ταχύτητα για να ενσωματωθούν και αυτά.
- Πάρτε μία φόρμα με διαστάσεις 30 cm X 11 cm.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε.
- Ρίξτε το μίγμα και ψήστε για 15 λεπτά στους 200° C.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175°C και ψήστε για άλλα 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.
Συνταγή προσαρμογή από την Ιωάννα Σταμούλου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/carob-bread/
3.3.3070