Μπριζόλες Γάλακτος με Σάλτσα Jack Daniels και Πουρέ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
- 1 φλ. χυμό ανανά
- 1 κ.σ. πολτό ανανά
- ⅔ φλ. νερό
- ¼ φλ. σάλτσα teriyaki
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 φλ. καφέ ζάχαρη
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. Jack Daniels μπέρμπον
- 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 100 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- ½ φλ.ζεστό γάλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Ετοιμάστε τη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζοντάς τα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει.
- Αν η σάλτσα είναι κάπως αραιή, δέστε τη με 1 κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Βάλτε τη στην άκρη.
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία στη χαμηλότερη θερμοκρασία που υπάρχει.
- Τις λιώνουμε με το εργαλείο για τον πουρέ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γάλα και ενσωματώνουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τον πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/beef-steaks-with-jack-daniels-sauce-and-mashed-potatoes/
3.3.3070