Σούπα Γλυκοπατάτας με Κάρι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Ingredients/ Συστατικά
  • 1,5 κιλό γλυκοπατάτες σε κομμάτια
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 1,2 lt ζωμό κοτόπουλου (για τη νηστίσιμη έκδοση βάλτε ζωμό λαχανικών)
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 10 φέτες μπέικον, παραλείψτε τα αν νηστεύετε
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε φέτες μέχρι να γίνει τραγανό.
  2. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό και όλα τα μπαχαρικά συμπεριλαμβανομένου λίγου αλατιού.
  6. Αφήνουμε να βράσει μέχρι οι πατάτες και τα καρότα να είναι μαλακά.
  7. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και προσθέτουμε λίγο περισσότερο, εάν είναι απαραίτητο.
  8. Αφαιρούμε από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ τα λιώνουμε όλα σε μία σούπα βελουτέ.
  9. Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας μερικά κομματάκια μπέικον από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/sweet-potato-soup-with-curry/