Σκορδόψωμο με Φέτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Ζύμη
  • 1 φλ. γάλα
  • 57 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Για τη Γέμιση
  • 113 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 125 γρ. τυρί φέτα
  • Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • Περίπου 15 φύλλα βασιλικού
  • ¼ κ.γ. ρίγανη
  • Πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε το γάλα και προσθέστε τα αυγά, τη μαγιά, το αλεύρι, και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε.
  4. Ζυμώστε με το γάντζο μέχρι να γίνει λείο.
  5. Η ζύμη θα είναι κολλώδης αλλά σε κάθε περίσπτωση θα πρέπει να σχηματίζει μια μπάλα.
  6. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε, και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 90 λεπτά.
  7. Δεν περιμένουμε να αυξηθεί ο όγκος στο διπλάσιο, αλλά αυτό είναι μια χαρά.
  8. Ενώ φουσκώνει η ζύμη, φτιάξτε τη γέμιση.
  9. Στο μπλέντερ τοποθετήστε τη φέτα, τον βασιλικό και το μαιντανό και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια σαν θρύψαλα.
  10. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  11. Πάρτε μία φόρμα ψωμιού και λαδώστε τη ελαφρά.
  12. Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας σας.
  13. Ξεφουσκώστε τη ζύμη και χωρίστε τη στα δύο.
  14. Πάρτε το πρώτο μισό και ανοίξτε τη σε κύκλο με διάμετρο 30 cm.
  15. Κόψτε με ένα ποτήρι κύκλους με διάμετρο 10 cm. και 0,5 cm παχύς.
  16. Πάρτε μια μικρή μερίδα περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και απλώστε το στο τμισό κάθε κομματιού ζύμης και διπλώστε στη μέση.
  17. Τοποθετήστε τα πλάι πλάι με την ανοιχτή πλευρά προς τα επάνω.
  18. Επαναλάβετε για το υπόλοιπο της ζύμης.
  19. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 90 λεπτά.
  20. Περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου φουσκώματος προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  21. Ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  22. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για ένα λεπτό και σερβίρουμε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/feta-cheese-garlic-bread/