Φωλιές Μπισκότου με Γέμιση Κρέμα Καρύδας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φάκελο στιγμιαίο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
  • 350 ml γάλα καρύδας
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο ζύμη για σοκολατένια μπισκότα Pillsbury (12 μπισκότα σοκολάτας ανά συσκευασία)
  • 6 κ.γ. τριμμένη καρύδα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Πάρτε ένα ταψί για μάφινς και λαδώστε το καλά.
  3. Βάλτε από ένα κοματάκι ζύμης σε κάθε θήκη μάφιν και απλώστε το έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα.
  4. Ψήστε για 11 έως 12 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε και αμέσως με τον πάτο ενός μικρού ποτηριού πατήστε το κέντρο κάθε μπισκότου έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και βγάλτε τα από το ταψάκι.
  7. Εν τω μεταξύ προετοιμάστε τη στιγμιαία κρέμα αναμιγνύοντας τη σκόνη με το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη άχνη.
  8. Σε ένα μικρό τηγάνι, καβουρδίστε το τρίμμα καρύδας και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
  1. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίστε τις φωλιές μπισκότων.
  2. Πασπαλίστε με μερικές νιφάδες καρύδας στην κορυφή και σερβίρετε.
  3. Αν δεν τα φάτε όλα, τοποθετήστε τα σε ένα σφραγισμένο πλαστικό δοχείο και στο ψυγείο.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/cookie-cups-filled-with-coconut-cream/