Μοσχαρίσιο Φιλέτο με Αρωματική Κρέμα Λευκού Κρασιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 6 μέτρια μοσχαρίσια φιλέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ⅓ φλ. ξύδι ρυζιού
- 1 ½ κ.γ. ξερό εστραγκόν
- ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
- ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
- ⅔ φλ. Μοσχαρίσιο ζωμό
- 1 ½ φλ. κρέμα light
- Ένα μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
- Προσθέστε το ξύδι, το θυμάρι και το εστραγκόν και μαγειρέψτε μέχρι το ξύδι να εξατμιστεί εντελώς.
- Προσθέστε το κρασί και το ζωμό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να παραμείνει περίπου ⅔ του φλυτζανιού.
- Προσθέστε την κρέμα και το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε να βράσει μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
- Προσθέστε το μαϊντανό και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
- Στο μεταξύ, ετοίμαστε το φιλέτο.
- Αλατοπιπερώστε και ψήστε σε ένα τηγάνι σε μέτρια/δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
- Αφήστε τα φιλέτα να ξεκουρατούν για τρία λεπτά.
- Σερβίρετε με την κρεμώδη σάλτσα από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/beef-fillet-in-creamy-herbed-white-wine-sauce/
3.3.3070